Request a call back from Craftex team

Kensington Olympia Penthouse, London

Discover our high-end residential design and refurbishment work of a penthouse in Kensington Olympia, completed by Craftex’s team of professionals.
Our client wanted their Kensington Olympia penthouse to be converted into a sophisticated and luxurious space within a high-end residential development.

The Craftex team was appointed as the main contractor who coordinated the project from conception to completion. We developed a contemporary and indulgent interior that acts functionally for day-to-day living while serving as a strong entertainment space where guests can enjoy views of the London skyline.
Timeframe
12 weeks
Total size
400 sq m
location
Kensington Olympia, London
Services
Design and refurbishment
When transforming the Kensington Olympia penthouse, we worked in collaboration with our client to bring her vision of a timeless yet opulent monochrome colour scheme to life.

We designed the dressing room and added playfulness in the reception rooms by using a beautiful blue Italian Valpain paint on the walls. Our decorators were specifically trained in the application for a sublime finish.

High-end residential transformation

In total, more than 1000m2 of walls and ceilings were redecorated. Thanks to the high ceilings and floor-to-ceiling windows allowing an influx of natural light, the colour choice is not overpowering.

Instead, it instantly creates a bold yet weightless atmosphere. By keeping the remaining walls, ceilings, and kitchen white, the space is further bright, lifted, and welcoming.

Our designers also perfectly drew the line between functionality and aesthetic appeal. For everyday convenience, our team installed new smart home lighting.
In the bedroom, we added high-end bespoke wardrobes for an elegant yet practical use of space and supplied and installed amazing glass shoe shelving from floor to ceiling. A dressing room was created next to the master bedroom for additional storage, again using custom-built dark wood cabinets for a seductive feel.

We created a new door so that the client could access her dressing room directly from the bedroom.
In the master bedroom, we cladded a wall with bespoke bevelled edge mirrors for the illusion of space.

Furnishing and supply of new TVs was conducted by our key partners. We then built a recess within stone and timber panelling walls to have the screens sit flush to the wall.

The penthouse also includes a large dining area seating up to ten people, with the spacious open-plan layout adding fluidity so all guests can stay connected.
The building our client’s penthouse apartment is located in was already fully occupied while renovations were being completed. Our biggest challenge here was minimising disruption to residents.

Thanks to our professionalism, we coordinated deliveries seamlessly and imployed effective noise and waste management solutions that the building managers were happy with.

Challenges and solutions

The project was also delivered on time and with zero snags or defects.

Our client did not visit the site once during the construction process, highlighting Craftex’s capabilities, exceptional management, and high standards of work. Upon completion, our client had no complaints, and expectations were exceeded.
Our gallery
The team worked on the project
A robust, critical thinker having gained transferrable skills both commercially ...
Joe Crawford
OPERATIONS DIRECTOR
He skillfully assembles small, specialized teams for construction projects...
LEARN MORE
Sviatoslav Jerdetchii
CEO & FOUNDER
He brings to the company a compulsive, obsessive constructor ...
Martin Hickey
PRECONSTRUCTION DIRECTOR
With a unique set of skills honed over the past 16 years in the retail...
Konstantin Jegorovs
PROJECTS DIRECTOR
Leave an application and we will make a project for you
Like our project